“SÖYLEYECEK SÖZÜ VE YAPACAK İŞİ OLAN BİR MİLLETİZ”
Kasım 21, 2015
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: “Aşırılıklar imam hatip liselerinde okuyan insanlarca benimsenmiyor. Bu, 28 Şubatçı kafalar zamanında bunu iyi öngörmüş olsalardı, bugün Türkiye’de bazı yaşanan aşırılıklar bile inanıyorum ki yaşanmamış olacaktı. Çünkü güçlü bir dini altyapı aşırılıklara karşı en önemli panzehirdir”
Bakan Işık, “Kuruluşundan Bugüne İmam Hatipler, Din Eğitimi ve Şehirleşme” konulu konferansta yaptığı konuşmada, dünyanın yeni bir sese ihtiyacı olduğunu belirterek, büyük bir medeniyet birikimine sahip olmalarına rağmen bu medeniyetin gerektirdiği kadar azimle çalışılmadığını ifade etti.
Işık, “Şu anda bu sesin duyulmasından bir hayli uzaktayız. Büyük başarılar, büyük fedakarlıkların sonucunda ortaya çıkabilir. Biz oturduğumuz yerden nasıl olsa büyük bir medeniyetin mensubuyuz, bizim medeniyetimiz her şeyi halleder anlayışıyla hareket ettiğimiz için maalesef fersah fersah geçilmiş durumdayız” diye konuştu.
Türkiye’nin son 200 yıllık serüveninin insanların neler yapması ve yapmaması gerektiğini gösterdiğini anlatan Işık, bu tarihin bilinmesini ve öğrenilmesini istedi.
İmam hatip okulları serüveninde birçok fedakar insanın emeğinin bulunduğunu belirten Işık, “Eğer o insanların fedakarlığı olmasaydı belki bugün bir nesil yetişmeyecekti. Bugün hamdediyoruz, imam hatip mezunu Cumhurbaşkanımız var. Yarın bu bilinçli neslin devam etmesi için bugün fedakarlık gerekiyor” dedi.
“Bir iddiamız var” diyen Işık, “Medeniyet mensubu bir milletiz. Söyleyecek sözü ve yapacak işi olan bir milletiz. Bizim değerlerimiz dünyanın yegane kurtuluş reçetesini yazacak değerlerdir” ifadesini kullandı.
Bakan Işık, şunları söyledi:
“Birileri İslam diye cinayet işliyor. Bunun temeline baktığınız zaman bu insanların temel dini eğitim ve değerlerden uzak olduğunu görüyorsunuz. Allah’a şükür imam hatip liselerinden terörist çıkmadı. Neden, bizim medeniyet değerlerimiz imam hatip liselerinde öğretiliyor. Aşırılıklar imam hatip liselerinde okuyan insanlarca benimsenmiyor. Bu 28 Şubatçı kafalar, zamanında bunu iyi öngörmüş olsalardı, bugün Türkiye’de bazı yaşanan aşırılıklar bile inanıyorum ki yaşanmamış olacaktı. Çünkü güçlü bir dini altyapı aşırılıklara karşı en önemli panzehirdir. Bu noktada daha çok çalışmaya ihtiyacımız var. Medeniyet değerlerimizin neşv-ü nema bulması için bizim çok daha fazla gayret etmeye ihtiyacımız var. Bireysel gayretlerin de bir kolektif yapıda birleşmesi önemli. Bunun pek çok yolu var.”
Işık, İlim Yayma Cemiyetinin bu konuda 1951’den beri her türlü şartlarda hizmet vermeyi başarmış, bir sivil toplum örgüt olduğunu kaydetti.