8 MART’TA KADIN GİRİŞİMCİYE SERTİFİKA

Mart 8, 2014  

 

IMG_0184IMG_0181

“Bir ülkenin en önemli güç unsurlarından biri girişimciliktir. Girişimcisi olmayan ülkenin sürdürülebilir kalkınmasından söz etmek mümkün değil”
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Arzu ediyoruz ki Meclisteki kavgaların daha da azalması hatta hiç olmaması için gerek TBMM’deki gerekse yerel meclislerdeki kadın sayımız çok daha fazla artmalı” dedi.

Işık, İzmit ilçesindeki otelde düzenlenen Kadın Girişimcilik Sertifika Töreni’nde yaptığı konuşmada, kadınların kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, kadınsız dünyanın çekilemeyeceğini söyledi.

Kadınlarının etkinliğinin azaldığı dünyanın kabuslarla dolu olduğunu bildiklerini ifade eden Işık, kadınların toplumun tüm katmanlarında yer almasının getirdiği avantajları son dönemde gördüklerini kaydetti.

Işık, kadının daha fazla bulunmasının siyasete incelik kazandırdığını dile getirerek, “Gerçekten siyasetin tadı daha da artıyor. Arzu ediyoruz ki Meclisteki kavgaların daha da azalması hatta hiç olmaması için gerek TBMM’deki gerekse yerel meclislerdeki kadın sayımız çok daha fazla artmalı. Bunu gönülden temenni ediyorum. İnşallah kadınlarımız siyasete biraz daha fazla ilgi duyar ve bunun sonucunda kavgaları daha az görürüz. Ümit ederiz ki hiç görmeyiz” ifadesini kullandı.

“Girişimcilik, bir ülkenin en önemli güç unsurlarından biridir”

AK Parti iktidarı olarak kadınların iş hayatı, sosyal ve sivil toplum kuruluşlarında daha etkin olması için çalıştıklarını vurgulayan Işık, girişimcilik alanında eksiklik duyduklarını dile getirdi.

Işık, şöyle konuştu: “Sadece kadınlar için bunu söylemiyorum. Bir ülkenin en önemli güç unsurlarından biri girişimciliktir. Girişimcisi olmayan ülkenin sürdürülebilir kalkınmasından söz etmek mümkün değil. Bu girişimci toplumun yüzde 50’sini kadınların oluşturduğu dünyada elbette kadın girişimcilerin olması gereklidir. Sertifika almakla bitmiyor, sıra iş kurmakta. Orada da yanınızdayız. İşinizi kurarsanız 30 bin lira hibe, 70 bin lira da faizini bizim karşılamamız kaydıyla faizsiz kredi yani 100 bin lira… Sonra siz ürettikçe yanınızda olacağız. Bir de teknolojiye dayalı bir şeyler üretmeye kalkarsanız, o zaman inanılmaz desteklerimiz var. Bu noktada hanımlarımızın yaratıcılığını üretimde de görmek istiyoruz. Birkaç yıldır yaptığımız esnaf ziyaretlerinde kadın girişimcilerin sayısının arttığını görmekten memnuniyet duyuyorum.

Eskiden kadınlar pek ticaretle uğraşmazdı, ‘erkek işi’ diye bakılırdı ama erkeklerin işlerini her alanda aldığınız gibi ticaret noktasında da önemli işler yapıyorsunuz.”

Türkiye’de üretim ve istihdamla kalkınma modelinin sürdürüldüğünü belirten Işık, kim üretim yaparsa yanında yer aldıklarını aktardı.

Konuşmanın ardından Işık ve beraberindekiler, 90 kadın girişimciye sertifikalarını verdi.